Haberler

VAJİNUSMUS TEDAVİSİNDE EŞ FAKTÖRÜ VE DESTEĞİ

                                   VAJİNUSMUS TEDAVİSİNDE EŞ ( KOCA ) FAKTÖRÜ VE DESTEĞİ

Vajinusmus sorununa sahip kadınların cinsel partnerlerinde veya kocalarında zaman içinde ortaya çıkan erken boşalma ve ereksiyon bozuklukları, vajinusmus tedavisi sonrası başlayan ve cinsel hayat sonrasında ortadan kaybolmaktadır. Yani cinsel hayatın başlaması ile kısa bir süre içinde erkek eşlerdeki problemlerde son bulmaktadır.

CİNSEL TERAPİ SADECE ÇOCUK YAPMAYI SAĞLAMAZ

Günümüzde maalesef daha önce gördüğü başarısız vajinusmus tedavileri sonucunda cinsel terapiye güvenlerini kaybeden ve yalnızca çocuk yapmak için aşılama ( IUI ) veya tüp bebek ( İVF ) tedavilerine başlayan pek çok vajinusmus çift vardır. Cinselliğin sadece çocuk yapmak için gerekli olmadığı ; aile içi iletişimde, kişinin kendi özel hayatlarında, kendine olan özgüven artışında, sağlıklı bir beraberliğin devamındaki önemi düşünüldüğünde vajinusmus tedavisi Gaziantep değeri çok daha iyi anlaşılabilecektir.

CİNSEL İLİŞKİ SORUNU ERKEK EŞLERDEKİ ORGANİK NEDENLERE DE BAĞLI OLABİLİR

Diğer bir konu da cinsel ilişkide kadında herhangi bir kasılmanın olmamasına rağmen yalnızca erkeğin genital problemleri sonrasında ilişkinin gerçekleşememesidir ki ; bu durumda mutlaka bir üroloji konsültasyonu istenerek erkekte olabilecek organik sebepler taranmalıdır. Buna cinsel işlev bozukluklarında erkek eş faktörü ( ‘’ male factor ‘’ ) adı verilir. Cinsel işlev bozukluklarında erkek faktörü aşırı stres, kaygı bozukluğu, obsesif yapı gibi psikolojik nedenlere bağlı olabileceği gibi organik yani psikolojik olmayan nedenlerle de ilişki olabilmektedir.

Erkek hastalardaki şeker hastalığı ( diabet ), hipertansiyon, sinir sistemi ile ilgili hastalıklar, sigara alkol bağımlılıklarının olması ve kullanılan bir takım ilaçlar erken boşalma ve sertleşme problemlerine yol açabilen organik nedenlerdir. Organik olmayan psikojenik nedenler arasında ise erkeğin aşırı derecede stresli bir iş ortamında çalışması, gece işlerinde çalışması, çocukluktan gelen bir takım edinilmiş alışkanlıklar ve cinsellikle ilgili alınan mesajlar gibi pek çok faktör sayılabilmaktedir.

Vajinusmusta sorunun çözümünde erkek eşlerin de destek olması, sorunu yaşayan hayat arkadaşlarına sabırlı ve anlayışlı olması, asla aşağılama veya küçümsemeye gitmemesi çok önemlidir. Diğer taraftan da tedaviyi istemesi, bu konuda eşine karşı biraz ısrarcı ve otoriter bir yapıda olması değerlidir.

Sonuç olarak vajinusmus sorununu  öncelikle bir ‘’ çift problemi ‘’ olarak görmek gereklidir. Yani sorun yalnızca kadının değil, çiftin sorunudur ve bu nedenle de erkek eş desteği elzemdir. Ayrıca kadındaki cinsel sorunlar erkek eşi de etkileyebilmektedir. Vajinusmusun üstesinden gelmek için kadın ve erkek eş aynı amaç uğruna birlikte çaba göstermelidirler.

Biz de vajinusmus tedavisi Gaziantep olarak bu çabanıza ortak olup sorunları çözmek için sizinleyiz.

Vajinusmus tedavisi Gaziantep OPR .DR. Fatma Esin Karçin

Etiket Bulutu : Gaziantep Kızlık Zarı Dikimi, Gaziantep Genital Estetik, Gaziantep Vajinismus Tedavisi,Kilis Kızlık Zarı Dikimi, Kilis Genital Estetik, Kilis Vajinismus Tedavisi, Şanlıurfa Kızlık Zarı Dikimi, Şanlıurfa Genital Estetik, Şanlıurfa Vajinismus Tedavisi, Adıyaman Kızlık Zarı Dikimi, Adıyaman Genital Estetik, Adıyaman Vajinismus Tedavisi, Diyarbakır Kızlık Zarı Dikimi, Diyarbakır Genital Estetik, Diyarbakır Vajinismus Tedavisi, Maraş Kızlık Zarı Dikimi, Maraş Genital Estetik, Maraş Vajinismus Tedavisi, Mardin Kızlık Zarı Dikimi, Mardin Genital Estetik, Mardin Vajinismus Tedavisi, Malatya Kızlık Zarı Dikimi, Malatya Genital Estetik, Malatya Vajinismus Tedavisi, Siirt Kızlık Zarı Dikimi, Siirt Genital Estetik, Siirt Vajinismus Tedavisi, Adana Kızlık Zarı Dikimi, Adana Genital Estetik, Adana Vajinismus Tedavisi, Mersin Kızlık Zarı Dikimi, Mersin Genital Estetik, Mersin Vajinismus Tedavisi, Hatay Kızlık Zarı Dikimi, Hatay Genital Estetik, Hatay Vajinismus Tedavisi, Elazığ Kızlık Zarı Dikimi, Elazığ Genital Estetik, Elazığ Vajinismus Tedavisi, Kayseri Kızlık Zarı Dikimi, Kayseri Genital Estetik, Kayseri Vajinismus Tedavisi,Etiket Bulutu : Gaziantep Kürtaj, Gaziantep Prenses Doğum, Gaziantep En İyi Doğumi, Şanlıurfa Kürtaj, Şanlıurfa Prenses Doğum, Şanlıurfa En İyi Doğumi, Adıyaman Kürtaj, Adıyaman Prenses Doğum, Adıyaman En İyi Doğumi, Diyarbakır Kürtaj, Diyarbakır Prenses Doğum, Diyarbakır En İyi Doğumi, Maraş Kürtaj, Maraş Prenses Doğum, Maraş En İyi Doğumi, Mardin Kürtaj, Mardin Prenses Doğum, Mardin En İyi Doğumi, Malatya Kürtaj, Malatya Prenses Doğum, Malatya En İyi Doğumi, Siirt Kürtaj, Siirt Prenses Doğum, Siirt En İyi Doğumi, Adana Kürtaj, Adana Prenses Doğum, Adana En İyi Doğumi, Mersin Kürtaj, Mersin Prenses Doğum, Mersin En İyi Doğumi, Hatay Kürtaj, Hatay Prenses Doğum, Hatay En İyi Doğumi, Elazığ Kürtaj, Elazığ Prenses Doğum, Elazığ En İyi Doğumi, Kayseri Kürtaj, Kayseri Prenses Doğum, Kayseri En İyi Doğumi,