VAJİNAL DARALTMA

Vajina kadın genital organlarından biridir. Vajina zaman içerisinde kadın yaş aldıkça ve özellikle doğumların ardından genişlemeye başlar. Bunun sonucu olarak kadın cinsel ilişki sırasında genişlik hisseder. Zaman zaman dıştanda görülen ve kadını rahatsız eden bir görüntü oluşur. Çeşitli sebeplerle genişeyen vajinanın daraltılması cerrahi işlem ile veya genital lazer uygulamaları ile yapılabilir. 

Vajinal daraltma ameliyatı nedir?

Vajina daraltma ameliyatı, yani vajinoplasti ameliyatı vajinanın fazla dokuları çıkarark vajinanın daraltılıp, sıkılaştırıp, toparlanması ameliyatıdır.

KİMLERE VAJİNA DARALTMA YAPILIR?

Estetik açıdan vajinasının görüntüsünden memnun olmayan, cinsel ilişkide bu nedenle problem yaşayan ve vajina bölgesini sıkı ve  güzel hissetmeyen her kadına  vajinoplasti ameliyatı yapılabilir. Vajinoplasti ameliyatı sonrası hasta kendini çok daha güzel ve genç hisseder. Cinsel ilişkide arzuladığı o seviyeye rahatlıkla uşalır. Eşine karşı da kendini daha iyi hisseder.

 

NEDEN VAJİNA DARALTMA AMELİYATI YAPTIRMALIYIM?

Vajinanın geniş olması ve normal doğum sonrası perinenin kötü iyileşmesi sonucu bu hastalarda daha fazla vajinal enfeksiyon görülür. Vajinası geniş olan hastalarda cinsel haz almakta zorlanırlar. Aynı zamanda partnerlerini de zaman zaman rahatsız eden bu durum kadının cinsel ilşki sırasında kendine olan özgüvenini azaltır.  bunları yaşayan kadınlar Gaziantepte vajina daraltma ameliyatı yaptırmak için kliniğimize başburabilirler.

CİNSEL İLİŞKİ SIRASINDA VAJİNADAN SES GELMESİ

Bir kadının vajinası genişlemişse, cinsel ilişki sırasında vajinadan rahatsız edici sesler gelebilir. Bu durum başta kadını sonrasında da partnerini rahatsız eder. Bu şekilde cinsel ilişkinin tam ortasında gelen bu sesler tüm havayı bozar. Vajinadan gelen seslerin nedeni vajinanın bollaşmasıdır. Vajinal daraltma ameliyatı sonrasında vajinadan gelen tüm bu sesler ortadan kalkar. Gazintep vajinal daraltma için kliniğimize başvurun.

VAJİNAL DARALTMA AMELİYATINDA HASTANEDE KAÇ GÜN YATARIM?

Gaziantep vajina daraltma ameliyatı sonrası hastaneden aynı gün veya 1 gün yatış sıonrası taburcu olunur. Bu hastalara 1 hafta sonrasında kontrol muayenesi önerilir.

VAJİNAL DARALTMA AMELİYATI SONRASI NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Ameliyat sonrası hekiminizin verdiği ilaçları düzenli kullanmalısınız. Bu ilaçlar arasında antibiyotik ve ağrı kesiciyi sayabiliriz.

Ameliyat sonrasında ertesi gün ayaktan duş alabilirsiniz

Cinsel ilişki yasağı 30-45 arasında değişir.

Genital temizliğe dikkat edilmelidir.

Vajinal kanama, koku veya aşırı ağrı olması durumunda hekiminize başvurmanız gerekmektedir.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !