Gaziantep Aşılama Tedavisi Fiyatları

Gaziantep Aşılama Tedavisi Fiyatları

Aşılama infertilite tedavisinde kullanılan IUI (intra uterin inseminasyon) işleminin halk arasındaki ismidir.

Erkek kaynaklı infertilitede ilaç tedavisi ve operasyonlar ancak hastaların %10-15’inde başarı sağlamaktadır geriye kalan hastalar için bu yöntem kullanılabilir.

IUI işlemi nedeni bilinmeyen infertilitede, sperma ait hafif bozukluk durumlarında, rahim ağzında spermi öldüren salgıların (antisperm antikor) varlığında tercih edilebilir.

IUI tekniği spermlerin kat edeceği mesafeyi kısaltması ve hareketsiz, dölleme kapasitesi yetersiz olan spermlerin rahim içerisine verilmemesi şeklinde pozitif yönleri bulunmaktadır.

IUI Tekniğinin Aşamaları Nelerdir?

IUI ile gerçekleştirilen infertilite tedavisinde öncelikle anne adının folikül rezervi incelenir. Yeterli folikül rezervi var ise bu foliküllerin gelişmesi amacıyla anne adayına 1-3 hafta süreyle yumurta gelişimini indükleyen ilaçlar verilir.

Bu sürenin sonunda yeterli folikül gelişimi gözlendiği taktirde ovulasyonu tetikleyici hCG iğnesi yapılır ve yumurtalar çatlatılır.

IUI yönteminde taze spermler kullanılır. Bu spermlerin arasından mortalitesi ve morfolojisi en iyi olan, dölleme kapasitesi en yüksek spermler özenle seçilerek hazırlanır. İğneden 1,5 gün sonra bir kere veya iğnede sonraki 1. ve 3. günlerde 2 kez kat eder yardımıyla rahim içine taze spermler enjekte edilir.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !