Kürtaj Gaziantep

Bazı gebelikler kadın ve eşi tarafında istenmeyebilir. İstenmeyen gebelik durumları, kadınlar için sorun oluşturabilir. Bu durumda istenmeyen gebelikleri sonlandırmak için istemli kürtaj yapılabilir. İstemli kürtaj istenen her gebelik haftasında yapılamaz. 10. hafta ve üzerindeki gebelikler sağlıklı ise sonlandırılamaz. 10 hafta altındaki gebelikler istenmediği taktirde kişinin gebeliğini sonlandırma hakkı vardır.Kürtaj operasyonu rahim içindeki ceninin tahliye edilmesidir.

Kürtaj gerektiren diğer durumlar nelerdir?

-erken dönemde tespit edilen bebek anomalileri

-bebeğin rahim içinde öldüğü durumlar

-tamamlanmayan düşükler

-sağlıklı gitmeyen, gelişmeyen gebeliklerde

-gebelik dıında jinekolojik nedenlerle de kürtaj yapılabilir. Bunlar arasında anormal rahim kanamaları nedeni ile rahimden parça alınması gereken durumlar sayılabilir.Meponoz sonrası süreçte, rahimde sıvı birikmesi gibi durumlarda doktor onayı ile kürtaj işlemine gerek duyulabilir.

 

Kürtaj (Küretaj) yaptırmak yasal mıdır?

Türkiye’de 1983 yılında onaylanan kanunla 10 hafta altı istemli küretaj yasal olarak kabul edilmiştir. Kürtaj yaptırmak isteyen kadın resmi olarak evli ise mutlaka eşinin onayı gerekmektedir. Çiftin rızası alınarak kürtaj Gaziantep işlemi yapılabilir. Ancak kadın bekarsa ve 18 yaşın üzerindeyse sadece kendi rızası ile kürtaj işlemini yaptırabilir.

Bekar kadınlar kürtaj yaptırabilir mi?,

evet, kadın bekarsa sadece kendi rızası ile kürtaj işlemini yaptırabilir. 18 yaş üzerinde olmalıdır.

Kaçıncı gebelik haftasına kadar kürtaj yapılabilir?

İstemli kürtaj gebelik haftası 10. Haftanın altındaysa yapılabilir. Her ne kadar işlem 10. Haftaya kadar yapılabilir dense de , kadının gebelik sonlandırma düşüncesi varsa, gebelik haftası ilerlemeden, mümkünse adet günü geçmesinden 1 hafta ile 3 hafta arasında yaptırmasında fayda vardır. Erken yapılan müdehaleler her zaman daha iyi olur. Kadın böylece işlemin psikolojik etkilerini de daha az hissetmiş olur.

Kürtaj tarihini en iyi belirleyecek olan kişi işlemi yapacak olan kadın doğum uzmanıdır. Hem son adet tarihinizi hem de ultrason bulgularını gözönüne alarak zamanlamaya karar verir.

Gaziantep Kürtaj nasıl yapılmaktadır? Hangi kürtaj teknikleri kullanılmaktadır?

Kürtaj işlemi genellikle vakum tekniği ile yapılır. Bu teknikte öncelikle hastaya gerekli anestezi uygulanır. Steril ortam sağlanır. Hastanın vajina ve rahim ağzı dezenfekte edilir. Ardından plastik kanüller ve şırıngası aracılığı ile gebelik materyali rahimden tahliye edilir.

Diğer bir teknik kürek tekniğidir. İhtiyaç halinde kullanılır. Bu teknikte netal kaşıklar aracılığı ile işlem gerçekleştirilir. Vakum tekniği her zaman ilk tercih ettiğimiz yöntem olmuştur. Bunun nedeni ise, yapılan kürtajlarda travma riskinin daha az olmasıdır.

Kürtaj işlemi sırasında ve sonrasında ultrasonla rahim içi devamlı kontrol edilir. Ultrason eşilğinde kürtaj yapılması önerilir. Böylelikle parça kalma ve rahim zedelenme riski minimuma iner.

Kürtaj işlemi esnasında hangi tip anestezi kullanılır?

Lokal anestezi veya sedasyon anestezisi tercih edilir. Sedayon anestezisinin nispeten daha fazla tercih edilmesinin nedeni , işlem sırasında hiç ağrı duyulmaması ve işemin psikolojik etkilerinin hasta üzerinde daha az olmasıdır.

Kürtaj işlemi ne kadar sürmektedir?

Standart bir kürtaj işlemi ortalama 20 dakika sürmektedir.

Kürtaj olan kadın aynı gün taburcu olabilir mi?

Evet, ortalama 2 saat sonra taburcu olabilir. Yolculuk yapabilir. 

Kürtaj sonrasındaki dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

İşlem sonrası verilen antibiyotik ve ihtiyaç halinde ağrı kesici kullanılmalıdır.

Kürtaj sonrası tampon kesinlikle kullanılmamalıdır, normal ped kullanabilirsiniz

Kürtaj sonrası vajinal duş yapılmamalıdır

Kürtaj sonrası 2 hafta kadar cinsel birliktelik önerilmez

Aşırı kanama, ağrı, kokulu akıntı veya ateş durumunda doktora başvurulmalıdır.

Hafif kanama ve kasık ağrısı 2 hafta olabilir.

Kürtaj sonrası ne zaman adet olabilirim?

Kürtaj Gaziantep işeminden ortalama 30-40 gün sonra ilk adetinizi olursunuz

Kürtajdan sonra taburcu olunca banyo yapabilir miyim?

Evet, banyo yapılabilir

Kürtajdan ne kadar süre sonra tekrar gebelik planlayabilirim?

Kürtaj sonrası ilk adetten sonra gebelik planlanabilir.

Kürtaj fiyatları  Gaziantep 2020

Bunun için kliniğimizi arayabilirsiniz.

 

Yorumlarınız bizim için değerlidir !