Haberler

BEKARLARDA VAJİNUSMUS TEDAVİSİ

                                                         BEKARLARDA VAJİNUSMUS TEDAVİSİ

 

Ülkemizde son yıllarda pek çok genç ve bekar çift, cinselliği evlilik sonrasına ertelemeden, evlilik öncesi bir dönemde yaşama arzusundadır. Partneriyle evlilik öncesi cinsel tecrübeyi ilk kez yaşamayı arzulayan genç kızlar yaşadıkları korku ve kaygılar sonucunda kendilerini kasarak tam bir cinsel panetrasyona ( cinsel birleşmeye ) izin vermeyebilir. Bu durum daha sonraki cinsel denemelerinde de devam edebilir. Böylelikle cinsel terapi elzem hale gelebilir.

Bekarlıkta cinsellikle ilgili eksik, yanlış ve abartılı bilgiler, geçmiş dönemlerde yaşanan ve bilinçaltında yer eden olumsuz cinsel travmalar vajinusmus probleminin en sık sebeplerindendir. Çoğu zaman ise bu sorunu yaşayan bekar kişiler nedeni tam olarak bilinmemekte ve bu sorunun kendilerinde var olmasına anlam verememektedir.

Vajinusmus sorunu yaşayıp ve bu amaçla tedavi olmak isteyen bekar hastalarımızın da tedavisini vajinusmus tedavisi Gaziantep olarak kliniğimizde yapmaktayız. Tedavilere partner ( eş ) katılım şartı vardır. Kliniğimize cinsel terapiler için başvuran ve evli olmayan bekar hastalarımız arasında:

 

. Özellikle üniversite çağlarındaki öğrenciler

. Önceki evliliğinden vajinusmus sorunu nedeniyle boşanan ve daha sonraki ilişkilerinde sorun yaşamak istemeyen kadınlar,

. Ciddi bir arkadaşlık ilişkisi olup evlilik planları yapan ve cinsel sorun yaşayanlar,

. Cinsel partneri ile sağlıklı, mutlu ve tatminkar bir cinsel birliktelik kurmak isteyen genç kızlar veya ileri yaşlardaki bekar kadınlar,

. Henüz bir partneri olmamasına rağmen önceki ilişkilerinde cinsel problem yaşadığı için ilişkisini bitiren ve bir daha aynı şekilde sorun yaşamak istemeyen kadınlar,

. Anorgazmi ( orgazm olamama ), cinsel isteksizlik, ( cinsel soğukluk ) cinsel ilişki sırasında ağrı sorunu yaşayan kadınlardan oluşmaktadır.

Bekar ve vajinusmus sorunu yaşayan kadınlarda öncelikle jinekolojik bir değerlendirme şarttır. Yapılan basit bir jinekolojik değerlendirme sonrasında problemin yapısal mı yoksa psikolojik mi olduğu anlaşılacaktır. Ayrıca vajinusmusun derecesi de saptanarak uygun tedavi yöntemleri belirlenebilecektir.

VAJİNUSMUSTA JİNEKOLOG MUAYENES

Vajinusmus probleminin teşhisi ancak jinekolojik bir değerlendirme sonucunda anlaşılabilmektedir. Jinekolojik muayene sadece birkaç saniye  sürmektedir, kesinlikle de ağrısızdır ve muayene sırasında vajinal giriş, dış genital organlar da görsel olarak ayrı ayrı değerlendirilmektedir.

Jinekolojik muayenede özellikle kızlık zarının ( hymen ) normalden kalın, sert ve yüksek kenarlı olması durumu söz konusu olabilir. Bu tür kızlık zarına ‘’ rijid hymen ‘’adı verilmektedir.

Genital alanda herhangi anatomik bir problemi olmayan bu genç kızlarda da vajinusmusun nedeni evli çiftlerden farklı olmaksızın ‘’psikolojik  ve organik ‘’ kökenlidir ve tedavi yöntemleri de evli çitlerdeki gibidir. Vajinusmus tedavisi Gaziantep bu sorununuzu çözmek için en doğru adrestir.

OP. DR. Fatma Esin Karçin                                        

 

 

Etiket Bulutu : Gaziantep Kızlık Zarı Dikimi, Gaziantep Genital Estetik, Gaziantep Vajinismus Tedavisi,Kilis Kızlık Zarı Dikimi, Kilis Genital Estetik, Kilis Vajinismus Tedavisi, Şanlıurfa Kızlık Zarı Dikimi, Şanlıurfa Genital Estetik, Şanlıurfa Vajinismus Tedavisi, Adıyaman Kızlık Zarı Dikimi, Adıyaman Genital Estetik, Adıyaman Vajinismus Tedavisi, Diyarbakır Kızlık Zarı Dikimi, Diyarbakır Genital Estetik, Diyarbakır Vajinismus Tedavisi, Maraş Kızlık Zarı Dikimi, Maraş Genital Estetik, Maraş Vajinismus Tedavisi, Mardin Kızlık Zarı Dikimi, Mardin Genital Estetik, Mardin Vajinismus Tedavisi, Malatya Kızlık Zarı Dikimi, Malatya Genital Estetik, Malatya Vajinismus Tedavisi, Siirt Kızlık Zarı Dikimi, Siirt Genital Estetik, Siirt Vajinismus Tedavisi, Adana Kızlık Zarı Dikimi, Adana Genital Estetik, Adana Vajinismus Tedavisi, Mersin Kızlık Zarı Dikimi, Mersin Genital Estetik, Mersin Vajinismus Tedavisi, Hatay Kızlık Zarı Dikimi, Hatay Genital Estetik, Hatay Vajinismus Tedavisi, Elazığ Kızlık Zarı Dikimi, Elazığ Genital Estetik, Elazığ Vajinismus Tedavisi, Kayseri Kızlık Zarı Dikimi, Kayseri Genital Estetik, Kayseri Vajinismus Tedavisi,Etiket Bulutu : Gaziantep Kürtaj, Gaziantep Prenses Doğum, Gaziantep En İyi Doğumi, Şanlıurfa Kürtaj, Şanlıurfa Prenses Doğum, Şanlıurfa En İyi Doğumi, Adıyaman Kürtaj, Adıyaman Prenses Doğum, Adıyaman En İyi Doğumi, Diyarbakır Kürtaj, Diyarbakır Prenses Doğum, Diyarbakır En İyi Doğumi, Maraş Kürtaj, Maraş Prenses Doğum, Maraş En İyi Doğumi, Mardin Kürtaj, Mardin Prenses Doğum, Mardin En İyi Doğumi, Malatya Kürtaj, Malatya Prenses Doğum, Malatya En İyi Doğumi, Siirt Kürtaj, Siirt Prenses Doğum, Siirt En İyi Doğumi, Adana Kürtaj, Adana Prenses Doğum, Adana En İyi Doğumi, Mersin Kürtaj, Mersin Prenses Doğum, Mersin En İyi Doğumi, Hatay Kürtaj, Hatay Prenses Doğum, Hatay En İyi Doğumi, Elazığ Kürtaj, Elazığ Prenses Doğum, Elazığ En İyi Doğumi, Kayseri Kürtaj, Kayseri Prenses Doğum, Kayseri En İyi Doğumi,