Vajinismus Tedavisi Gaziantep





VAJİNİSMUS TEDAVİSİ GAZİANTEP

Vajinismus 10 evli çiftten 1’inde görülen cinsel işlev bozukluğudur. Çiftler birbirini ne kadar sevse ve arzulasa da cinsel ilişkiye tam olarak giremezler. Neden olmadığı konusunda kendilerini sorgularlar. Bu durum evliliklerinde mutsuzluğa neden olur. Hatta birbirini çok seven çiftlerin bu nedenle boşanma aşamasına geldikleri görülmüştür. Vajismusun diğer adı erteleme hastalığıdır. Yani çiftler ha bugün ha yarın derken bazen yıllar geçebilir. Vajinismus hastalığı da bu aşamada çığ gibi büyür. Hastalığı ertelemek ve bazen yoksaymaya çalışmak yapılan en büyük hatalardandır. Vajinismus tedavisini erteleme, tedavini ol. Unutma vajinismus kader değidir.  Vajinismus tedavisi olan bir hastalıktır. Vajinismus tedavisini Gaziantepte’ki kliniğimizde gerçekleştirmekteyiz.

 
VAJİNİSMUS NEDİR?

Vajinismus kadınlarda oldukça sık görülen cinsel işlev problemlerinden biridir. Cinsel ilişki sırasında vajinayı çevreleyen kasların istemsiz bir şekilde kasılması sonucu, cinsel ilişkiye girememe durumudur. Bütün vücutta kasılma, endişe , korku, tiksinme ve panik hali olur.  Kadın cinselliği keyifli bir şekilde eşi ile yaşamak ister ancak elinde olmadan kendini kasar ve aşırı tepki verir. Bunun sonucu olarak cinsel ilişki tamamlanamaz veya kadın kendini oldukça zorlayarak  ağrılı, acılı bir şekilde ilişki yaşar. Çiftler bu durumda ilişkiden zevk alamazlar.

 Vajinusmus Belirtileri Nelerdir?

Kadın cinsel ilişkiden çok fazla korkar hale gelirl ve birlikteliği gerçekleştiremez. Çiftler genellikle ön sevişme sırasında herşeyin yolunda olduğunu, ta ki penis vajina birleşmesi yaşanacağı sırada kadında korku, kasılma, panik hali, bacaklarını kapatma ve eşini eliyle itme durumunda olduklarını belirtirler. Sanki bir ‘duvar’ vardır ve geçiş olmayacağını hissederler, o duvara çarptıklarını belirtirler. Tüm bunlar kadında istemsiz kasılmaların olması sonucu gerçekleşir.  Cinsel birliktelik sırasında, penis vajinaya giremez. Bazen de kadının kendisini aşırı kasması sonucunda vajinaya penisin sadece bir kısmı girebilir. Penis daha fazla ileri gidemez. İlişki sağlıklı bir şekilde tamamlanamaz.

Vajinismus olan kadın ne hisseder?

Vajinismus olan kadın kendini hep eksik hisseder. Tam olarak kadın gibi hissedemez. Eşine yaklaşmaktan çekinir ve hatta ondan zaman içinde uzaklaşır. Yaklaştığında yaşayacakları cinselliği tamamlayamayacakları için ve olayın sonunda eşi ile arasında gerginlik oluşması nedeni ile eşine zamanla hiç yaklaşmamayı tercih eder. Oysa vajinismuslu kadın eşini çok sevmektedir. Elinde olmadan tüm vücudunda gerginlik ve kasılma olmaktadır.

Vajinismuslu kadın kendini mutsuz hissedebilir, çünkü eşi ona göre onun yüzünden mutsuzdur.

Vajinismuslu kadın ve eşi bu sebepten depresyona girebilir

Çiftler vajinismus tedavisi için çoğu zaman geç gelirler. Bu problemi yakınlarına anlatmak istemezler.

Vajinusmus Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vajinusmus hastalığındaki belki de en güzel olan tedavisinin olmasıdır. Vajinismus kalıcı bir hastalık değildir. Çiftler birlikte tedavi için başvurmalıdır. Aksi durumda evliliklerinde sorunlar meydana gelebilir ve kadın acı çekmeye devam eder. Bazen bu nedenle çiftler boşanma aşamasına gelebilir.  Bu durumların olmaması için, eşlerin ilişkilerinin bozulmaması için hastalarımızın mutlaka tedaviye yönelmelerini öneriyoruz. Tedavideki amacımız, çiftlerin cinselliği ağrısız , acısız, keyifli ve doyumlu yaşamalarını sağlamaktır . Hastalığın tedavi sürecinde kişiye özel tedavi uygulamaktayız. Kimi zaman hastanın bilinçaltındaki korkular veya endişeler bu durumu ortaya çıkarabilir. Kimi zaman geçmişte yaşadığı bir olay. Bazense altta yatan bir sebep olmadan hastalık ortaya çıkabilir.  Hastaya uygulanan tedavi yöntemi belirtilere göre ve hastanın durumunun ciddiyetine göre belirlenir. Hastalığın ana tedavisi ‘cinsel terapi’ dir. Cinsel terapi karşılıklı görüşmeler, ev ödevleri, birlikte yapacağımız egzersizleri içerir. Hastaların en büyük korkusu bu tedavi döneminin ağrılı ve acılı olma ihtimalidir. Kesinlikle tedavi sürecinde ağrı ve acı yoktur. Hastanın acı çektiği ve yapmak istemediği hiçbir şey uygulanmaz. Vajinismus tedavisini Gaziantep’ te uygulamaktayız.

                Vajinismus tedavisinde başarının sırrı tedaviye olan gerçek istekten, çiftlerin uyumundan ve verilen ödevlerin azimle yapılmasından geçer.

Vajinusmus Tedavisinde Eşin Rolü Nedir?

Vajinismus tedavisindeki en önemli unsurlardan biri eşin desteğidir. Tedavideki başarının en önemli parçasıdır. Vajinismus tedavisine çiftler birlikte gelmelidir. Eş desteği, olmazsa olmazımızdır.  Tedavi sürecinde çiftler ortak olarak ele alınır ve ortak bir sorunları olarak algılamaları sağlanmalıdır. Çift birlikte sorumluluk almalı ve katkı sağlamalıdır. Mutlaka vajinusmus hastası olan eşlerin bu konuda bilgilendirilmesi ve eşine ne şekilde destek sunabileceğinin anlatılması gerekir. Vajinismus tedavisini Gaziantepteki kliniğimizde uygularken  hastalarımıza bu konuda da bilgi veriyor ve eşlerine destek olabilmeleri için neler yapılabilecekleri konusunda onları yönlendiriyoruz. Eşlerin doğru şekilde yaklaşımı tedavinin çok daha kısa sürede tamamlanmasını ,sürecin kolay atlatılabilmesini sağlayabiliyor. Aynı zamanda tedavinin daha kolay bir şekilde atlatılmasını da sağlayabiliyor. İşte bu nedenle eş desteği vajinismus tedavisi sürecinde çok önemlidir

Vajinusmus tedavisi Sonrası Hamilelik Mümkün mü?

Çiftler  cinsel birlikteliği gerçekleştiremedikleri için hamile kalmakta zorlanırlar. Vajinismus tedavisini olduktan sonra diğer kadınlar gibi rahatlıkla gebe kalabilirler.  Daha önce vajinusmus tedavisi görmüş olmak kadındaki gebe kalma olasılığında bir düşüşe neden olmaz. Vajinismus tedavisi olmuş olan kadın normal doğum yapabilir

Vajinusmus Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Tedavinin ne kadar süreceği kişiden kişiye değişir. Bazı hastalarda yaptığımız tek seans çözüm sağlarken bazı hastalar2-3 hafta gibi bir sürede sonuç almaktadır.ek psikolojik destek alması gereken hastalarda tedavi sürecinin uzadığı bilinmektedir.  Bu rahatsızlığın neden kaynaklandığı, hastanın iyileşme için ne oranda istekli olduğu gibi unsurların da tedavi süresinde belirleyici olduğunu belirtebiliriz. Hasta ne kadar istekli olursa tedavi süresi de o kadar kısalabiliyor.

 

 

Vajinismus tedavisi olmak için randevu al

Yorumlarınız bizim için değerlidir !