Gebelik Haftası Hesaplama

Gebelik Haftası Hesaplama

Yumurtlama dönemi hesaplama kadınlar için ciddi bir problem. Bu problem özellikle takvim yöntemiyle doğum kontrolü yapan ya da hamile kalmak isteyen kadınlar için önemli. Ufak tefek değişiklikler olsa da genelde yumurtlama dönemi bütün kadınlar için aynıdır. Ancak yine de doktorunuza danışıp daha kesin bir belirleme yapabilirsiniz. Genel olarak yumurtlama dönemi ve öncesinde cinsel ilişkiye girildiğinde hamile kalma olasılığı yüksektir. Kadınların hamile kalabileceği dönemler belirlidir.

Yumurtlama Tarihi Hesaplama

Yumurtlama tarihi hesaplama yöntemi belli bir aritmetiği dayanır. Genel olarak regl döngüsü hesaplanırken adetin başlangıç tarihinden itibaren bir hesaplama yapılıyor. Şöyle ki, regl kanamasının başlamasından sonraki 8. günden itibaren hamilelik için riskli günler başlıyor. Yani hamile kalmak isteyen bir kadın regl döngüsünün 8. gününden itibaren cinsel ilişkiye girerek hamile kalabilir.

Özellikle döngünün 11. günü en yüksek hamile kalma olasılığı olan gün olarak kabul ediliyor. Öte yandan ufak tefek farklar olsa da her kadın için yumurtlama günü 14. gün olarak kabul ediliyor. Yani en riskli gün olan 11. günden yumurtlamanın olduğu tarihten sonraki 18. güne kadar hamile kalma olasılığı yüksek dönem olarak kabul ediliyor.

Yorumlarınız bizim için değerlidir !