Epidural Doğum

eoMSoC

EPİDURAL DOĞUM (PRENSES DOĞUM)

Doğum yapmak, anne olmak hayattaki en güzel tecrübelerden biridir. Anne adayları doğum sancıları nedeni ile korku ve kaygı hissedebilirler. Bu ağrıları minumuma indirmek epidural anestezi yönteni ile mümkündür. Epidural yöntemle normal doğum, ağrı duymadan gerçekleştirilebilir. Ağrısız doğumsa anne adayları için müthiş bir konfordur. Doğum sonrası dönemde de ağrısız doğum yapmanın konforunu yaşar, çünkü doğum eylemi sırasında daha az yorulmuştur.

Epidural anestezi işlemi doğumun hangi aşamasında uygulanır?

Bu yöntem rahim kasılmaları düzenli hale geldikten sonra , rahim ağzı açıklığı 4cm ‘ye ulaştıktan sonra uygulanır

Epidural anestezi uygulamasını hangi doktor yapar?

Epidural anestezi, anestezi uzmanınca, bu işlem için özel olarak üretilen incecik, tüy gibi iğnelerle bele uygulanır. Epidural katater takıldıktan sonra aralıklı olarak burdan hazırlanan ağrı kesici ilaçlar yapılır.

Epidural anestezi uygulanınca gebe bacaklarını hissedebilir mi? Yürüyebilir mi?

Sezaryanda uygulanan spinal anesteziden farklı olarak hasta bacaklarını hissedebilir. Gebe doğum eylemi takibi sırasında istediği gibi hareket edebilir, dolaşabilir ve yürüyebilir.

Epidural uygulandıktan sonra gebe ne hisseder?

Bu aşamadan sonra da rahim kasılmaları devam eder ancak gebe bunların hiçbirini ağrı olarak hissetmez. Karnındaki sertleşmeyi farkeder, ancak ağrı artık yoktur

İsteyen her gebeye epidural anestezi uygulanabilir mi?

Epidural anesteziye gebenin uygun olup olmadığına kadın doğum uzmanı ve anestezi uzmanı birlikte karar verirler

Yorumlarınız bizim için değerlidir !