Kızlık Zarı Dikimi Hakkında

Kızlık Zarı Dikimi Gaziantep Muayenesi Fiyatları 2020

Türkiye ve birçok ülkede sosyokültürel nedenlerden dolayı kızlık zarının sağlam olması ve ilk gecede kanama olması bekaretin bir simgesi haline gelmiştir .Pek çok toplumda kızlık zarının yırtılmamış olması bir çeşit namus ifadesidir.  Birçok genç kadın sosyal baskılar ve aile baskısı nedeni ile kızlık zarını diktirmek istiyor. Kızlık zarı dikimi  en çok yapılan genital ameliyatlardan biridir. Çok hassas olan bu konuda genç kadın utandığı ve çekindiği için doktora başvurmakta zorluk çekiyor. Yaşadığı korku ve stresle başetmekte zorlanıyor. Daha önce birliktelik yaşamamış kızlar bile ilk gece kızlık zarında kanama olmazsa diye stres yaşıyorlar. Bu nedenle evlilik öncesi kadı doğum kliniklerine başvurarak kızlık zarı muayenesi yaptırmaktalar.   Bu yazımızda kızlık zarı ve dikimi ile ilgili bilmek istediklerinize yer verdik.

KIZLIK ZARI NEDİR?

Kızlık zarının tıptaki adı adı “Hymen”dir. Okunuşu ise himen’dir. Birçok kişinin zannettiği gibi kızlık zarı vajinanın derinliklerinde değildir. Parmak ucu mesafesinde vajinanın dışa açıldığı kısımdadır.  Kızlık zarı, vajina girişinin 1-1.5 cm iç kısımdaki yer alan ince bir yapıdır. Zar deyince akla şeffaf ve kapalı bir yapı akla gelmektedir. Aslında zar denmesinin nedeni yapısının soğan zarı gibi ince olmasından kaynaklanmaktadır. Adet kanamasını gördürecek şekilde, halkasal yapıda ve ortası açıktır. Her kadında açıklığın şekli, yerleşimi farklıdır.

Kızlık zarı tamiri, Himenoplasti, Labioplasti, Gaziantep, maraş, urfa, kızlık zarı dikimi

KIZLIK ZARININ ASIL GÖREVİ NEDİR?

Kızlık zarı yani himen aslında bir organ değildir. Kız bebek anne karnındayken 7-11haftalar arasında oluşur. Kız çocuk 12 yaşına gelinceye kadar vajinanın içine mikrop girmesini önler. Böylece kız çocuğun genital bölgesi enfeksiyonlardan korunmuş olur.

Kızlık zarı dikimi Gaziantep kız zarı tamiri maraş urfa hatay Adıyaman malatya adana

KIZLIK ZARI ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Her kadının kızlık zarı yapısı birbirinden farklıdır. En sık görülen kızlık zarıu çeşidi yuvarlak ve halkasal yapıda olandır.

 

 

 M3uwmg

 

 

 

1-Halka şeklinde  Himen (En sık görülen kızlık zarı çeşididir; % 60-95 arasında görülür)
2- Septat Himen (Bölmeli tip, perdeli himen))
3- Subseptat Himen (Yarı bölmeli tip) 
4- Cressent Himen (Yarımay şeklinde)
5- Cribriform Himen ("Elek" gibi çok delikli)
6- Dentiküler Himen
7- Fimbrialı Himen
8- Labial Himen
9- İmperfore Himen (Bu durum patolojiktir. Bu hasta grubu ilk adetlerinde kan dışarı akamadığı için karın ağrısı ile doktora başvururlar. Cerrahi ile gereken açıklık sağlanır ve kişi adet kanını böylelikle dışarı akıtabilir)

Görüldüğü gibi her kadının kızlık zarı yapısı birbirinden farklıdır. 

KIZLIK ZARI MUAYENESİ NASIL YAPILIR?

Kızlık zarı muayenesi mutlaka bir kadın doğum uzmanınca yapılmalıdır. Hasta jinekolojik masaya aılnır, genital bölgedeki büyük dudaklar tutularak himen görülür. Bu muayenede hasta kesinlikle ağrı ve acı hissetmez. Kızlık zarı muayenesi ağrısız olan bir işlemdir. Muayene yapılması kızlık zarına herhangi bir zarar vermez. Doktor kontrolü yaptıktan sonra hastaya sonucu sözlü olarak söyler.

Kızlık zarı dikimi Gaziantep kız zarı tamiri maraş urfa hatay Adıyaman malatya adana

 

 

KIZLIK ZARI DİKİMİ NASIL YAPILIR?

Kızlık zarı dikimi kadın doğum uzmanı taarfından gerçekleştirilen küçük cerrahi operasyonlardan biridir. 2 şekilde dikim yapılır

1-      Geçici kızlık zarı dikimi

2-      Kalıcı kızlık zarı dikimi

 

 Geçici kızlık zarı dikimi; 5-7 gün içerisinde evlilik  planlayan kadınlarda tercih edilir. Kısa süreli bir işlemdir. işlem sırasında ağrı ve acı hissedilmez. Geçici kızlık zarı dikimi sonrası kişi en geç 1 gün sonra normal hayatına dönebilir. Uygulanan teknik ve kullanılan dikiş materyali nedeni ile geçici kızlık zarı en fazla 7 gün işe yarar. Ertesi gün ilişkiye girilebilir. Kanama olması için 3-5 gün içinde ilişkiye girilmesi önerilir. Operasyondan sonra kendi başınıza eve dönebilirsiniz, yürüyebilirsiniz.

Kalıcı kızlık zarı dikimi; Evlilik tarihi  belli olmayan veya daha ileri tarihte evlilik planlayan hastalara önerilen yöntemdir. Kısa zamanda cinsel ilişki planlamayan hastalara uygulanan bir yöntemdir. Adı üstünde kalıcı bir yöntemdir . Hastanın himen yapısına göre flep çevirme şeklinde veya mikrocerrahi yöntemle uygulanabilir. Bu hastalar da 1 gün sonra normal hayatlarına geri dönebilirler. Atılan dikişlerin oturması zaman alacağından 1-2 ay bu hastalara ilişki önerilmez. 

KIZLIK ZARI DİKİMİ SONRASI OLABİLECEKLER NELERDİR?

Dikim yapılan bölgede hafif bir ağrı ve sızı olabilir. Bu durumda hafif bir ağrı kesici yeterli olacaktır. İşlem sonrası birkaç gün lekelenmeler olabilir. Bu durumlar tamamen normaldir.

KIZLIK ZARI DİKİMİ FİYATI NEDİR?

Kızlık zarı dikimi Gaziantep fiyat bilgisi için kliniğimizi arayarak veya watsapp üzerinden ulaşabilirsiniz 

KIZLIK ZARI AMELİYATININ SÜRESİ NEDİR?

Kızlık zarı dikimi operasyonu geçici yöntemde ortalama 15 dakika sürerken kalıcı yöntemde uygulanan tekniğe bağlı olarak 30dakika ile 45 dakika arasında sürebilmektedir. Kızlık zarı dikimi operasyonunda genellikle lokal anestezi tercih edilmektedir. Hastanın durumuna göre ve cerrahi operasyonun süresi de düşünülerek sedasyon anestezisi vb. de tercih edilebilir.

Hiçbir şekilde ağrı acı hissedilmeyen konforlu ve pratik operasyonlardır.

KIZLIK ZARI DİKİŞİ KAÇ GÜNDE İYİLEŞİR?

Kızlık zarı dikiminden 1 ay sonra iyileşme olur.  Kızlık zarı dikiminde kullanılan dikişler ken kendşne eriyebilme özelliğine sahiptir.

KIZLIK ZARI DİKİLMESİ SONRASI DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER?

-işlem sonrası ayakta duş alabilirsiniz. Çömelmeniz veya oturmanız önerilmez

-işlem sonrası havuza ve denize girmeniz önerilmez. Deniz ve havuza girmeden önce doktorunuza danışınız

-işlem sonrası alaturka tuvalete girilmesi önerilmez. Alafranga tuvaletler tercih edilmelidir

-ameliyat sonrası dönemde dar ve sıkı kıyafetler giyilmesi önerilmemektedir. Tanga veya string tarzı  iç çamaşırlar giyilmemelidir. Enfeksiyon riskini en aza indirmek için pamuklu ve rahat iç çamaşırları tercih edilmelidir.

- işlem sonrası dönemde bacaklarınızı fazla açık ve gergin tutmayın. Bacaklarınızın yanlara fazlaca açılması önerilmez.

-Elinizle dikişlere dokunmayın.  Eğilip dikişlere bakmaya çalışmayın

-işlem sonrası yolculuk yapabilirsiniz. Ancak fazla oturmanız önerilmez.

-Kızlık zarı dikimi işlemi sonrası yürüyüşünüzde değişiklik yapmanız gerekmez.

 

 

Gaziantep kızlık zarı muayenesi için kliniğimize uğrayın***

Yorumlarınız bizim için değerlidir !